Madick Foto © 2007 


Bra att veta

Kommer bilden se ut som den gör i arkivet?
Bilderna i arkivet är oftast oredigerade och dessutom nedtagna rejält i kvalitet för att inte ta för mycket plats. När jag får en beställning går jag igenom bilden och gör den så fin det bara går.

Det står folk vid hindret på min bild, går det att ta bort?
I de flesta fall redigerar jag bort störande element från bakgrunden. Ibland är det svårt att få det snyggt, och då kan det bli så att något blir kvar för att inte förstöra bilden.

Det är så mycket luft runt min bild, kan du beskära den?
Många bilder blir helt annorlunda med olika beskärningar. Anger du inget önskemål så redigerar jag och beskär som jag tycker den blir bäst. Ibland blir det inget alls, ibland byter bilden riktning (från liggande till stående t.ex.).

Min bild har inget beställningsnummer
Om det saknas beställningsnummer under din bild, klicka i kolumnen till höger om bilden på mer information... där finns filnumret = datum på tävlingen samt ett löpnummer. Detta är vad jag behöver för beställningen. OBS! "Bild X av XX" är inte att rekommendera då bilderna kan byta plats beroende på sortering.

Det verkar saknas bilder om man ser på nummerserien vid mina bilder
Om nummerserien i närheten av dina bilder inte är hel kan det finnas fler som av någon anledning inte lämpar sig att lägga ut. Det kan vara avramlingar, vägringar, istadigheter eller vad jag ansett varit "inte helt ok" bilder. Vill du se och ha möjlighet att välja av även dessa så maila.

Jag tävlade tidigare i år, hur hittar jag lättast mina bilder?
Det är lätt att söka i albumet. Inne i albumet uppe till höger finns en ruta "Sök efter foton" där skriver du in ryttare, häst, plats eller delar av dessa. Första sökresultatet är från alla album som finns, titta då upp till vänster så kan du välja  - madick, klicka där så får du fram bara de bilder jag har i mina album.

Hur vet jag att min order gått fram?
Inom ett par dagar får du en orderbekräftelse via e-mail med ordernummer och beräknad leveranstid. Har du inte fått detta har inte beställningen gått fram. Maila foto@madick.se eller skicka om beställningen.

Vad gäller om brevet kommer fram skadat?
Posten hanterar inte alltid bilderna med den försiktighet som man skulle önska, jag tar inte ansvar för deras hantering. Jag förpackar bilderna så säkert det går, men vill du ha extra trygghet går det bra att välja till rekommenderat brev för 50 kr. Då får du ersättning för dina bilder om någon bild skulle komma fram skadad.

Hur långt efter en tävling kan jag beställa?
Bilderna kommer finnas i arkivet för sökning i minst två år. Skulle de inte finnas där kan du alltid maila och fråga efter bilder, jag sparar bilderna "för alltid".

När får jag min webb-bild?
Webb-bilder betalas i förskott och skickas till e-mailadressen du angivit så snart betalningen är registrerad. Maila gärna i samband med att du sätter in pengar så håller jag extra koll.

Jag har vunnit ett pris, hur får jag ut det?
På vinstkortet finns en kod, den anger du i fältet "KOD" på beställningsformuläret. Sen fyller du i beställningen precis som vanligt.

Fotar du bara inne på banan?
Jag fotar allt som önskas. Ser du mig på tävling och skulle vilja ha lite extrabilder, så kom fram och prata med mig. Kanske vi kan ta lite bilder ute när ni är välputsade! Ibland är det kort om tid mellan klasserna, men jag gör mitt bästa för att hinna med dina önskemål!

När läggs bilderna från en tävling ut?
Så snart jag är klar med dem. Oftast dagen efter tävlingen, men i undantagsfall kan det ta upp till en vecka.

Hur får jag använda bilden?
Pappersbilder är pappersbilder. Dvs du får använda dem att sätta upp på väggen eller i album t.ex. De får INTE scannas eller kopieras till flera.
Köpta digitala bilder får användas privat, t.ex. på en egen hemsida, Pixbox, som skärmsläckare, i annonser på nätet osv.
Bilder härifrån sidan med text över får INTE användas på något sätt. Inga undantag. Otillåtet användande av textade bilder faktureras enligt prislistan, om bilden är utlagd av minderårig skickas fakturan till målsman.

Jag har sett dina bilder ute på nätet, vad kan jag göra?
Maila gärna. Har bilden text över sig är den stulen. Utan undantag. Även bilder från mina sidor utan text är otillåtna. Äkta sålda bilder har liten text i ena hörnet.